У Кремлі оцінили ідею Лукашенка про відрядження миротворців на Донбас

Читать на русском
Пропозицію білоруського лідера Олександра Лукашенка відрядити миротворців на Донбас і взяти під свій контроль ділянку українсько-російського кордону повинні оцінювати учасники конфлікту на південному сході України.

Пропозицію білоруського лідера Олександра Лукашенка відрядити миротворців на Донбас і взяти під свій контроль ділянку українсько-російського кордону повинні оцінювати самі учасники конфлікту на південному сході України.

Таку думку висловив у четвер, 26 вересня, прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, , передає ТАСС.

«Це нова пропозиція. Безумовно, насамперед потрібно розуміти ставлення учасників конфлікту до такої пропозиції. Учасниками конфлікту є Київ і самопроголошені республіки Донбасу. Поки ми не знаємо їхні відносини», - зазначив Пєсков.

Крім того, він підкреслив, що в цій ситуації необхідно враховувати і Мінські угоди.

Раніше, 26 вересня Лукашенко заявив про готовність відрядити миротворців на Донбас і взяти під свій контроль ділянку українсько-російського кордону. За його словами, білоруські війська зможуть при необхідності закрити кордон в 400 км між Росією і Україною.

Раніше, у вересні Лукашенко висловив переконання, що без участі США неможливе буде врегулювати конфлікт на сході України.

18 вересня глава МЗС України Вадим Пристайко заявив, що одним із кроків Києва щодо врегулювання ситуації на Донбасі буде розміщення миротворчої місії ООН в регіоні, якщо конфлікт не буде вирішено на основі Мінських угод.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: