НБУ дозволить відкривати рахунки в банках через відеозв'язок

Читать на русском

В Україні з 28 квітня клієнти банків зможуть відкривати рахунки без фізичної присутності у відділеннях, використовуючи відеозв'язок, BankID або електронний підпис.

Про це повідомляє пресслужба Нацбанку в середу, 15 квітня.

«Незабаром для відкриття рахунку в новому банку візит до банківського відділення або особиста зустріч з агентом банку стане зайвим кроком. Ми очікуємо, що на фінансовому ринку з'являться інноваційні продукти і сервіси, які стануть в нагоді банкам для здійснення верифікації їх клієнтів», - заявив глава департаменту фінансового моніторингу Ігор Береза.

Банки зможуть самостійно вибирати необхідну їм модель відповідно до власних бажань, можливостей доопрацювання програмних комплексів і відповідної оцінки ризиків такої діяльності. Також у банків буде можливість вибрати для себе або повноцінні моделі віддаленої ідентифікації і верифікації або спрощені (з лімітами).

Зараз НБУ працює над впровадженням норм регулювання з питань ідентифікації і верифікації для небанківського фінансового ринку. Уже провели ряд зустрічей з представниками платіжних систем, операторами мобільного зв'язку, іншими небанківськими фінансовими установами.

Раніше Національний банк України опублікував графік роботи банківських установ в період великодніх свят.

Нагадаємо, кредитні канікули оголосили вже близько 30 банків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: