НБУ визначив режим роботи банків під час карантину

Читать на русском
НБУ визначив режим роботи банків у період посилених заходів протидії поширенню коронавірусу.

НБУ визначив режим роботи банків у період посилених заходів протидії поширенню коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

Зазначається, що банки повинні забезпечити виконання критичних функцій, що забезпечують роботу центральних офісів: безперебійну роботу дистанційних каналів обслуговування і контакт-центрів.

У той же час банки мають право визначати і змінювати режим роботи відділень, кількість і перелік операцій в конкретних відділеннях з урахуванням ситуації і навантаження, забезпечивши, в першу чергу, свою присутність в «спальних» районах (в тому числі скорочувати час роботи відділень, встановлювати різний час для обслуговування людей похилого віку та інших клієнтів).

Банки зобов'язані «визначити перелік опорних відділень, робота яких триває під час карантину і закривати неключові відділення з урахуванням необхідності забезпечення безперебійного обслуговування клієнтів», - йдеться в документі.

Крім того, «банки повинні забезпечити безперебійне підкріплення готівкою банкомати і інкасацію виручки торгових мереж і прийняття й оброблення карт всіх емітентів в банкоматних мережах і мережах ПОС-терміналів».

Нагадаємо, ПриватБанк з 18 березня призупинив готівковий обмін валют до моменту відновлення міжнародного авіасполучення і поставок в Україну валютних банкнот з-за кордону.

Також повідомлялося, що Національний банк України буде видавати в обіг тільки знезаражені банкноти, щоб не допустити поширення коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: