Можливе хабарництво першого заступника голови КМДА: чи вдарить це по рейтингах Кличка

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Невідомо, як довго триватиме розслідування у зв'язку з інформацією про можливе хабарництвопершого заступника голови КМДА Миколи Поворозника та чим взагалі закінчиться ця історія. Зараз рейтингам мера ця ситуація ніяк не зашкодить. Таку думку озвучив в коментарі «Слово і діло» політолог Олександр Палій.

Експерт нагадав, що Микола Поворозник був призначений ще до Кличка.

«По-перше, Поворозник – той кадр, який був у КМДА давно, просто Віталій Кличко, ставши мером, придумав для нього посаду. По-друге, невідомо, чим взагалі та коли закінчиться розслідування», – підкреслив політолог.

Він уточнив, що відповідальність чиновників такого рівня – прерогатива НАБУ, а бюро подібними справами поки не прославилося. Зараз важливо швидко і прозоро провести розслідування, додав Палій.

Політолог звернув увагу на реакцію мера столиці, який заявив, що «хтось повинен сісти: або корумпований чиновник, або ті, хто фабрикував справу». Експерт зауважив, що в даній ситуації Кличко зреагував оперативно та правильно.

Обіцянки мера Києва Кличка на піраміді МаслоуВелика частина обіцянок мера Віталія Кличка стосується задоволення базових потреб громадян.

«Кличко посів дуже правильну й грамотну позицію», – зазначив Палій.

На його думку, ситуація, яка розгорнулась довкола Поворозника на даному етапі ніяк не вдарить по рейтингах мера.

«Напевно, серед киян є ті, які раді, що «зеленій владі» не вдалося посунути Кличка. Тим більше, за різними соціальними дослідженнями, рівень його підтримки – близько 40%. У цілому робота мера є ефективною – щоденні брифінги, звіти, лікарні в Києві під час карантину забезпечені набагато краще, ніж в інших регіонах, тривають дорожні ремонти. Рейтингу Кличка поки нічого не загрожує», – прокоментував Олександр Палій.

Політолог також припустив, що за допомогою затримання Поворозника мера вже зараз намагаються вибити з майбутніх передвиборчих перегонів.

«Не можна виключати, що це якась провокація. Все залежатиме від того, як розслідують справу і чи дійсно чиновник винен. Поки те, що відбувається, по меру не б'є, далі все залежатиме від того, як буде розгортатися ситуація», – підсумував Олександр Палій.

За даними деяких ЗМІ, правоохоронці нібито задокументували протиправну діяльність Поворозника. Зазначалося, що чиновник через посередника нібито вимагав неправомірну вигоду в розмірі $125 тисяч від представника компанії-забудовника за вплив на прийняття рішень, що стосуються погоджень містобудівних умов і обмежень. Чиновник заперечив своє затримання.

Обіцянки мера Києва Кличко на піраміді Маслоу – дивіться за посиланням.

Також раніше ми проаналізували, як виконують обіцянки мери України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: