З'ясувалося, скільки Україна вже витратила на боротьбу з коронавірусом

Читать на русском
Україна витратила вже майже півтора мільярди гривень на боротьбу з коронавірусною інфекцією.

У Мінекономіки озвучили витрати з держбюджету України на боротьбу з COVID-19. На сьогодні витрачено майже півтора мільярди.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки у вівторок, 14 квітня.

Згідно з даними міністерства, в Україні державні структури закупили товарів і послуг для зупинки коронавірусу на 1,47 млрд грн.   Найбільше на закупівлі для боротьби з COVID-19 витратили в Київській (427 млн ​​грн), Одеській (153 млн грн), Львівській (128 млн грн), Дніпропетровській (127 млн ​​грн) і Запорізькій областях (67 млн ​​грн).

Зміни до держбюджету-2020: на чому буде економити державаУ держбюджеті на 2020 рік передбачили більше коштів на МОЗ та МВС, при цьому витрати на антикорупційні органи й Мінкульт урізали.
  Найменше - в Чернігівській (17 млн ​​грн), Чернівецькій (16 млн грн), Івано-Франківській (13 млн грн), Кіровоградській (8 млн грн) і Луганській (5 млн грн).

«Найдорожчим придбанням проти COVID-19 є послуга по забезпеченню спеціалізованим автотранспортом медустанов, яку Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Києва закупив за 74 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Далі в списку йдуть три закупівлі на суму 200 млн грн від замовників, підпорядкованих МВС.

Зокрема, Центр обслуговування Нацполіціі придбав захисні костюми, а також - медичні рукавички і маски за 69 і 61 млн грн. Крім того, центральний госпіталь МВС закупив респіратори і ізолюючі костюми за 46 млн грн.

На 5 місці - закупівля апаратів ШВЛ Дніпропетровської ОДА за 35 млн грн.

Як відомо, Рада схвалила зміни до бюджету-2020 року, щоб передбачити створення Фонду боротьби з коронавірусом. Його бюджет складе близько 65 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: