Зведення ООС: вранці бойовики обстріляли наші позиції біля Авдіївки та Красногорівки

Читать на русском
Вранці бойовики 2 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції у Авдіївки та Красногорівки. Втрат серед наших захисників немає.

13 квітня збройні формування Російської Федерації, вкотре порушуючи взяті на себе зобов’язання з дотримання режиму припинення вогню, сім разів обстріляли позиції Об’єднаних сил.

Упродовж доби противник відкривав вогонь із мінометів калібру 82 мм, які за Мінськими домовленостями мають зберігатися в районах відведення, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Для припинення ворожих обстрілів українські захисники успішно застосували чергові вогневі засоби та зберегли контроль над ситуацією в регіоні, інформує штаб ООС.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв забезпечити проведення декількох обмінів полоненимиСказано 11 лютого 2020 р.Статус обіцянки: У процесі

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник шість разів відкривав вогонь по підрозділах Об’єднаних сил.

По оборонцях Широкиного ворог з напрямку населеного пункту Саханка випустив шість мін калібру 82 мм.

Позиції Об’єднаних сил біля Пісків противник з напрямку населеного пункту Веселе обстріляв з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Проти наших захисників поруч з Павлополем, Красногорівкою і Тарамчуком окупанти застосували станкові протитанкові гранатомети і кулемети великого калібру.

У районі Опитного українські військові зафіксували обстріл з великокаліберних кулеметів. Підрозділи Об’єднаних сил невідкладно реагували на ворожі збройні провокації та прицільним вогнем по позиціях противника змушували його відмовитись від продовження обстрілів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» збройні формування Російської Федерації з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил поруч з селом Кримське.

Карта ООС: ситуація на сході України на 13 квітняСитуація на сході країни станом на 13 квітня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Втрат серед українських військовослужбовців внаслідок ворожих обстрілів 13 квітня не було.

Минулої доби наші захисники, утримуючи оборону, діяли рішуче та дали ворожим підрозділам гідну відсіч.

Згідно з попередніми даними розвідки, 13 квітня українські військовослужбовці відправили на лікування з пораненнями різного ступеня важкості щонайменше двох російських найманців.

Від початку поточної доби в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупаційні війська уже двічі порушили режим припинення вогню. Противник зі станкових протитанкових гранатометів обстріляв наші позиції біля Авдіївки, а з кулеметів великого калібру – поруч з Красногорівкою. У відповідь українські воїни застосували чергові вогневі засоби, внаслідок чого ворожі провокації припинилися. Втрат серед наших захисників немає.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Нагадаємо, новий етап звільнення полонених за формулою «всіх на всіх» відбудеться вже цього тижня.

Раніше в Офісі президента заявили, що новий обмін полоненими з ОРДЛО відбудеться до Великодня (19 квітня).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: