Суд зобов'язав НАБУ повернути майно одеському Держгеокадастру

Читать на русском
Антикорупційний суд зобов'язав Національне бюро повернути документи, які вони вилучили у приміщенні одеського Держгеокадастру.

Суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро повернути документи і CD-диск, які детективи вилучили під час обшуку у приміщенні Головного управління Держгеокадастру в Одеській області.

Таке рішення 25 листопада ухвалив Вищий антикорупційний суд за результатами розгляду скарги начальника цієї установи Марини Савченко, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 11-12 липня НАБУ провело обшук у приміщенні главку Держгеокадастру в Одеській області. Під час обшуків вони вилучили низку майна, зокрема: CD-диск з обмінними файлами до технічної документації, поданої ТОВ «Інагро Групи»; копії інформації з жорстких дисків з робочого комп'ютеру; диски з іншими документами; жорсткі диски з інформацією; листи та інше. ГУ Держгеокадастру направило клопотання про повернення тимчасово вилученого майна. Проте відповідь на це не отримало і тому подало скаргу до суду.

Вивчивши клопотання, суддя задовольнив його частково. Зокрема, він зобов'язав НАБУ повернути CD-диск з обмінними файлами до технічної документації, поданої ТОВ «Інагро Групи»; журнал обліку договорів оренди земельних ділянок державної власності, укладених ГУ Держгеокадастру і копію договору оренди землі з іншими документами.

Нагадаємо, НАБУ розслідує виділення в оренду землі в Одеській області. У цій справі детективи провели кілька обшуків. Також суд залишив заарештованими вилучені у адвоката документи в цьому розслідуванні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: