Парламент запровадив єдиний рахунок для сплати податків і зборів

Читать на русском
Нардепи ухвалили законопроект про введення єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на соцстрахування.

Нардепи ухвалили законопроект про запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на соцстрахування.

За проголосувало 255 народних обранців.

Рада ухвалила зміни до КПК, запропоновані Зеленським: як голосували нардепиВерховна рада відмовилася дозволяти прослуховування нардепів без згоди парламенту і скасувала правки Лозового.

Документ представив нардеп від «Слуги народу», голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

«Мова йде про єдиний рахунок для наших підприємців. Що вирішать ці закони? По-перше, вони вирішать проблему переплати податків, коли у підприємця на одному рахунку є переплата, на іншому - недоплата, і його все одно штрафують. Ми ввели цим законом норму, згідно з якою якщо підприємець зараховує кошти на єдиний рахунок, його податкові зобов'язання вважаються виконаними», - сказав Гетьманцев.

Він підкреслив, що єдиний рахунок синхронізується з електронним кабінетом платника податків.

«Ми пішли на дуже важливий крок, коли через єдиний рахунок можна оплачувати не тільки податки до державного бюджету, а й місцеві податки. Але на сьогоднішній момент державна податкова служба і казначейство не готові до введення цього механізму відразу, тому ми даємо їм час до 2021 року, щоб вони підготували свої системи. Крім цього, дуже важлива норма в цьому законопроекті, заборона накладати арешти на рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ», - додав голова профільного комітету.

Раніше Рада схвалила Програму дій Кабміну.

Також нагадаємо, Рада призначила новий склад ЦВК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: