Єдиний рахунок для сплати податків і ЄСВ: у Мінфіні розповіли деталі

Читать на русском
Використовувати рахунок можна буде вже на наступний день після подання заявки. Припинити використання - не раніше 1 січня наступного року.

Ухвалені Верховною радою 4 вересня закони (проекти №1049 та №1051) запроваджують єдиний рахунок для сплати податків і зборів та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування з 1 січня 2021 року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Як пояснили у відомстві, щоб відкрити єдиний рахунок платник податків зможе подати заявку до Податкової служби через свій електронний кабінет.

Зазначається, що використовувати рахунок можна буде вже на наступний день після подання заявки. Припинити використання - не раніше 1 січня наступного року.

В Мінфіні пояснили, що єдиний рахунок - це рахунок Державної податкової служби (ДПС), відкритий у Казначействі, який платник податків може використовувати для сплати податків і зборів, адміністрування яких контролює Податкова.

Програма Кабміну: що нового (і не дуже) обіцяють у сфері фінансової політикиУ Кабміні Гончарука планують завершити створення Державної податкової служби і Митної служби.

Зазначається, що через єдиний рахунок можна буде сплатити податок на прибуток підприємств, податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), єдиний соціальний внесок (ЄСВ), єдиний податок (ЄП), рентну плату, а також податковий борг за такими податками.

Однак, єдиний рахунок не можна використати для сплати податку на додану вартість (ПДВ) та акцизного податку з пального та спирту.

Вказано, що для їхньої сплати є дві інші, спеціальні системи електронного адміністрування. Єдиний рахунок також не можна буде використати для сплати частини чистого прибутку (доходу) державними та комунальними підприємствами та їхніми об’єднаннями, розповіли в Мінфіні.

Нагадаємо, парламент ввів єдиний рахунок для сплати податків і зборів.

Більше про нові правила для бізнесу - за посиланням.

Раніше ми з'ясували, як депутати пропонують зменшити тиск на бізнес.

Що нового (і не дуже) обіцяють в сфері фінансової політики - тут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: