Рада внесла зміни в законодавство щодо АМКУ

Читать на русском
Парламент на позачерговому засіданні ухвалив за основу проєкт закону щодо вдосконалення системи органів Антимонопольного комітету України.

Парламент на позачерговому засіданні ухвалив за основу проєкт закону щодо вдосконалення системи органів Антимонопольного комітету України.

Відповідне рішення підтримали 244 нардепа.

Законопроект №3132 про внесення змін до Закону України «Про Антимонопольний комітет України» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення системи органів Антимонопольного комітету передбачає концептуально переглянути механізм роботи АМКУ як органу оскарження.

Законопроектом, зокрема, пропонується ЗУ «Про Антимонопольний комітет України» доповнити новою статтею, якою визначається окремо повноваження АМКУ як органу оскарження у сфері публічних закупівель. Зокрема, в АМКУ буде утворено Комісію з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель у складі не менше трьох уповноважених з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель. Ці уповноважені призначаються в порядку, передбаченому для призначення державних уповноважених АМКУ.

Нагадаємо, Рада проголосувала за зміни до держбюджету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: