Доопрацьований проєкт змін до держбюджету з'явився на сайті Ради

Читать на русском
На сайті Ради опублікований доопрацьований проєкт змін до держбюджету на цей рік. Очікується, що вже завтра його винесуть на голосування парламенту.

На сайті парламенту опубліковано доопрацьований законопроект про зміни до бюджету-2020 у зв'язку з коронавірусом. Його планують винести на голосування Ради на позачерговому засіданні 13 квітня.

Йдеться про проєкт закону №3279-д.

У документі сказано, що після доопрацювання в профільному комітеті витрати на формування Фонду для боротьби з коронавірусом були скорочені майже на 32,4 млрд гривень - з 97,06 млрд до 64,67 млрд гривень.

При цьому МОЗ на програму державних гарантій медичного обслуговування нададуть 15,8 млрд гривень, а Мінсоцполітики - 10 млрд гривень на виплату пенсій і надбавок до пенсій у зв'язку з карантином. Ще 0,6 млрд закладено на допомогу по безробіттю.

З'явився порядок денний позачергового засідання РадиОприлюднено порядок денний позачергового засідання парламенту, яке відбудеться 13 квітня. Антиколомойский закон для прийняття у другому читанні до списку не потрапив.

Доходи загального фонду державного бюджету (кошти, що перераховуються Нацбанком) збільшені на 2 млрд гривень - з 40,7 млрд - до 42,7 млрд гривень.

У проекті також частково відновлені витрати на Фонд регіонального розвитку - в сумі 4,9 млрд доларів (в сфері освіти, науки, культури, спорту та охорони здоров'я).

Крім того, проєкт змін передбачає кошти на допомогу членам сімей медиків, які померли від коронавірусу.

Підготовлені урядом зміни до держбюджету передбачають скорочення зарплат всіх держслужбовців. З 1 квітня їх зарплата не перевищуватиме 47 тисяч гривень.

У проєкті також сказано, що уряд в цьому році очікує падіння ВВП на 3,9%. До кризи планувалося, що економіка виросте на 3,7%.

Рівень безробіття складе 9,4% проти прогнозованого 8,1%, а падіння реальної заробітної плати досягне 0,3%, сказано в документі.   Прогноз курсу на рік встановлено на рівні 29,5 грн/дол. Попередній прогноз був 27 грн/ дол.

Нагадаємо, спікер Ради підписав розпорядження про скликання позачергового засідання на 14:00 понеділка, 13 квітня. На ньому, згідно порядку денного, розглянуть зміни до бюджету.

Раніше правки до держбюджету-2020 схвалив бюджетний комітет ВР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: