Українські лікарі в Італії розповіли про умови роботи

Читать на русском

Група з 20 українських лікарів, яка 4 квітня вилетіла для допомоги в Італію, перебуває в провінції Марке, де найбільша кількість хворих та померлих від коронавірусу.

Група з 20 українських лікарів, яка 4 квітня вилетіла для допомоги в Італію, перебуває в провінції Марке, де найбільша кількість хворих та померлих від коронавірусу.

Як інформує пресслужба МВС, із посиланням на розповідь одного з членів команди лікарів, керівника госпіталю МВС в Київській області Юрія Сака, їх було розділено на дві групи по 10 осіб.

Наскільки медичні спеціальності популярні серед абітурієнтівПрохідний бал на магістратуру за спеціальністю Педіатрія у 2019 році був таким же як і на бакалаврат за спеціальністю Медсестринство і становив трохи більше 150.

Половина розташувалась у лікарні міста Пезаро, курортному місті на узбережжі Адріатичного моря, інша група працює в місті Урбіно, десь за 100 км. Це все одна провінція Марке.

За словами Сака, зараз навантаження на лікарів та медсестер не настільки велике, як було два тижні тому, коли був пік поступлення хворих до шпиталю.

Проживають лікарі в готелі, який знаходиться в 15 хвилинах ходьби від лікарні. Він був відкритий тільки для української команди. Живуть медики по одному, харчування приносять в номер.

Пересуваються лікарі тільки в масках і на відстані 3-5 метрів один від одного. Якщо поліція бачить, що вони йдуть групою 2-3-4 людини, зупиняють та питають, тому що правила карантину дуже жорсткі.

Лікар розповів, що машини швидкої в Італії повністю заклеєні плівкою, яка обробляється і весь персонал також знаходиться в захисних костюмах.

Італійські лікарі дуже тепло зустріли українську команду колег. Вони пояснюють їм, як проходить діагностика та лікування пацієнтів. Українці знайомляться з протоколами лікування та ліками, які застосовуються. Їм дозволяють бути присутніми при хірургічних операціях.

Сак наголосив, що усі карантинні заходи в Україні - виправдані. В Італії вони були із запізненням, що дало можливість дуже швидко розповсюдитись вірусу і призвело до великих втрат.

Нагадаємо, в Україні зафіксовано 2203 випадки коронавірусної хвороби.

У світі кількість хворих на коронавірус зросла до 1 млн 601 тис. 18 осіб. Зараз найбільше в світі смертей зареєстровано в Італії - 18 тис.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: