У МОЗ розповіли, медиків яких спеціальностей відправили до Італії

Читать на русском
У МОЗ повідомили, яких медичних працівників відправили до Італії допомагати в боротьбі з поширенням коронавірусу.

У МОЗ повідомили, яких медичних працівників відправили до Італії допомагати в боротьбі з поширенням коронавірусу.

Про це розповів міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, пише пресслужба відомства в суботу, 4 квітня.

За словами Степанова, до Італії сьогодні вирушили медичні працівники тих спеціальностей, які безпосередньо займаються лікуванням захворювання коронавірусом.

«До Італії полетіли інфекціоністи, реаніматологи, хірурги, анестезіологи, ендокринологи, невропатологи та медичні сестри, тобто всі ті, хто займається лікуванням цієї хвороби», - розповів він.

Керівник МОЗ зазначив, що відомство буде на постійному зв'язку із українськими фахівцями в Італії, щоб переймати досвід по боротьбі з коронавірусом.

«Ми будемо постійно тримати зв'язок із нашими лікарями в Італії, щоб всі напрацювання, які є в лікуванні цієї хвороби, ми могли використовувати в Україні», - пояснив Степанов.

Нагадаємо, раніше головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомляв, що сьогодні до Італії вирушили 20 українських медпрацівників, які будуть допомагати в боротьбі з коронавірусом і перейматимуть італійський досвід. Українські медики повернуться додому через 2 тижні.

Вчора президент Володимир Зеленський підписав указ про відправку українських медпрацівників до Італії. Передбачалося, що частина медичних працівників буде визначена МОЗ, а інша - МВС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: