Україна відправила Італії гумдопомогу для боротьби із коронавірусом – фото

Читать на русском

Україна відправила п’ять тон дезінфекційної рідини літаком Національної гвардії України до Риму. Відповідно до указу президента про допомогу Італії в боротьбі з пандемією коронавірусу.
Фото -ДСНС.

У середу, 8 квітня, п’ять тон дезінфекційної рідини відправили літаком Національної гвардії України до Риму.

Вантаж до Італії МВС направило відповідно до указу президента про допомогу Італії в боротьбі з пандемією коронавірусу. У Римі вантаж зустрічатиме глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо.

«Це другий раунд допомоги Італії. Ми відправляємо п’ять тон спеціальних санітайзерів, які будуть використовуватися для дезінфекції лікарень і рук медичних працівників. Вміст спирту – 70%. Засіб відповідає вимогам Всесвітньої організації охорони здоров’я. Ми не виділяли жодних додаткових коштів на закупівлю засобу. Наші підрозділи забезпечені засобами дезінфекції», – цитує заступника міністра внутрішніх справ Сергія Гончарова пресслужба ДСНС.

Також він повідомив, що 2 бригади українських лікарів взялися за роботу у двох госпіталях Італії.

Посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа висловив подяку президенту Володимиру Зеленському та міністру внутрішніх справ Арсену Авакову.

«Цей внесок італійська сторона дуже цінує. В Італії дуже тепло зустріли українських лікарів, як колеги, так і пацієнти. Їм буде наданий доступ до протоколів лікування. Ми дуже пишаємося цією співпрацею», – зазначив Давіде Ла Чечіліа.

Нагадаємо, 20 медиків систем МВС та МОЗ відлетіли допомагати італійським лікарям.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: