Повітря з пожеж із зони ЧАЕС йде на Київ

Читать на русском
Повітря з димом від пожеж у зоні відчуження ЧАЕС накриє Київ та частину Одеської області, але  здоров'ю населення не загрожує.

У п'ятницю, 10 квітня, повітря з димом від пожеж у зоні відчуження Чорнобильської АЕС накриє Київ та частину Одеської області, але здоров'ю населення не загрожує.

Про це повідомляється на сайті Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки.

Забруднення повітря в Києві: дані за останні дніЗабруднення повітря в Києві спостерігається останніми днями. Столиця України зараз серед лідерів світового антирейтингу.

За їхньою інформацією, прогнозована концентрація радіоактивного цезію-137 у столиці очікується нижче небезпечної для здоров'я і життя людини в сто і більше разів.

Згідно з прогнозною траєкторію руху потенційно забруднених повітряних мас будуть проходити через Іванківський, Бородянський та Вишгородський райони Київської області та Київ.

Також у Центрі ядерної безпеки повідомили, що згідно з інформаційною довідкою, наданою Інформаційно-кризовим центром Держатомрегулювання, окремі зони пожежі мають місце в Денисовицькому, Котовському, Когородському лісництвах зони відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення.

Нагадаємо, вже сьомий день триває пожежа в зоні ЧАЕС.

«Слово і діло» за допомогою даних швейцарської компанії IQAir подивилося місце Києва в рейтингу забруднених міст.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: