У МОЗ дозволили використовувати ще один препарат для лікування COVID-19

Читать на русском
МОЗ додав до списку ще один препарат, який можна буде використовувати для лікування COVID-19.

Міністерство охорони здоров'я України оновило протокол лікування коронавірусу, додавши туди новий лікарський препарат.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в Facebook в п'ятницю, 10 квітня. За його словами, новий препарат «Фавіпіравір» додали на основі результатів досліджень за кордоном.

МОЗ отримало 3 тисячі упаковок препарату для лікування коронавірусуМіністерство охорони здоров'я отримало 3 тисячі упаковок препарату «Плаквеніл», який застосовують при важких і вкрай важких формах коронавірусної хвороби.

«Сьогодні ми оновили протокол лікування пацієнтів з COVID-19. Додатково зробили акцент на чіткому алгоритмі застосування лікарських засобів, а також додали до списку ще один препарат - «Фавіпіравір». Зміни були внесені на основі нових даних японського, австрійського та інших світових регуляторів за результатами наради провідних українських лікарів і експертів», – повідомив міністр.

Степанов додав, що цей препарат придбати для самостійного лікування буде неможливо.

«Всі вони є рецептурними, зараз МОЗ займається посиленням контролю над обігом цих препаратів. Ці лікарські засоби призначені для застосування тільки в медустановах, з урахуванням побічних реакцій і тільки під наглядом лікарів», – підкреслив голова МОЗ.

Нагадаємо, раніше в МОЗ повідомили, що Україна отримає партію з 320 тисяч таблеток з речовиною для симптоматичного лікування коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: