Україна безкоштовно отримає партію таблеток для лікування хворих на COVID-19

Читать на русском
До України поставлять 320 тисяч таблеток з речовиною гидроксихлорохин. Такої кількості вистачить для лікування понад 22 тисяч пацієнтів з коронавірусом.

Україна отримає гуманітарну допомогу у вигляді 320 тисяч таблеток з діючою речовиною гидроксихлорохин, яка призначена для симптоматичного лікування коронавірусу.

Про це повідомила пресслужба МОЗ у четвер, 9 квітня. За даними відомства, отриманих препаратів вистачить для лікування понад 22 тисяч хворих.

Зеленський підписав закон про забезпечення лікування коронавірусуПрезидент України Володимир Зеленський підписав проєкт закону про забезпечення лікування коронавірусу.

«Лікарські засоби з діючою речовиною гидроксихлорохин включені в національний протокол лікування COVID-19. Компанії Санофі і Сандоз поставлять в Україну 320 тисяч таблеток цього препарату, що розрахований на лікування понад 22 тисяч пацієнтів», - йдеться в повідомленні.

У МОЗ уточнили, що гидроксихлорохин застосовується для пацієнтів з важким перебігом хвороби виключно в умовах стаціонарів, а також під наглядом лікарів і з письмової згоди пацієнтів. Він буде безкоштовним для пацієнтів, які потребують його за медичними показаннями.

Препарати з такою діючою речовиною використовуються для лікування хворих на COVID-19 в США, Японії, Німеччині та інших західних країнах, додали в міністерстві.

Нагадаємо, раніше МОЗ отримало 3 тисячі упаковок препарату «Плаквеніл», який застосовують при важких і вкрай важких формах коронавірусної хвороби.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: