Зеленський підписав закон про забезпечення лікування коронавірусу

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський підписав проєкт закону про забезпечення лікування коронавірусу.

Президент України Володимир Зеленський підписав проєкт закону про забезпечення лікування коронавірусу.

На сайті парламенту написано, що закон «повернутий з підписом президента».

Карантин в Україні: як держава піклується про пенсіонерівЧерез карантин в Україні пенсіонерам виплатять одноразову допомогу, а в травні індексують пенсії.

Нагадаємо, 30 березня, Верховна рада схвалила в цілому законопроект №3268 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Законопроект підтримали 312 нардепів.

Новий закон передбачає застосування для лікування коронавірусу (за згодою пацієнта) нових методів профілактики, діагностики, лікування, реабілітації та лікарських засобів, які зараз на розгляді, але офіційно ще не допущені до застосування, а також незареєстрованих препаратів.

Зокрема, закон дозволяє застосовувати в Україні для лікування пацієнтів із COVID-19 незареєстровані ліки, рекомендовані офіційним органом США, країн-членів Європейського Союзу, Великої Британії, Швейцарської Конфедерації, Японії, Австралії, Канади, Китаю та Ізраїлю.

Крім того, новим законом пропонується дозволити застосовувати вже зареєстровані ліки за показаннями, не зазначеними в інструкції для медичного застосування, за наявності доведеної ефективності під час лікування коронавірусу.

Порядок призначення і застосування таких лікарських засобів встановлює МОЗ, сказано в законі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: