Медики отримають алгоритм лікування хворих на коронавірус - Степанов

Читать на русском
Степанов також підкреслив, що для безпеки українців були посилені карантинні заходи, а для медиків, задіяних у лікуванні пацієнтів з Covid-19, введено підвищення оплати праці.

МЗС затвердило єдиний державний протокол лікування коронавірусу.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, всі медики країни отримають чіткий алгоритм лікування хворих на коронавірус.

Чи знаєте ви, як вберегтися від коронавірусу – тестНедостатньо мити руки і чхати в лікоть, щоб уникнути зараження COVID-19. Перевірте за допомогою нашого тесту наскільки ви орієнтуєтеся в порадах щодо запобігання коронавірусу.

«Ми затвердили єдиний державний протокол лікування для хворих COVID-19. Ми зробили це за два дні, і вже зараз всі медики країни отримують чіткий алгоритм лікування хворих. На жаль, від цього вірусу немає щеплення або ліків. Більш того, не застрахований ніхто, і захворіти може кожен. Але багато країн, які зіткнулися з цим невидимим ворогом раніше за Україну, вже мають ефективні напрацювання в боротьбі з хворобою, викликаної новим коронавірусом. І ми встановили стандарт лікування, заснований на досвіді цих країн», - зазначив він.

Степанов також підкреслив, що для безпеки українців були посилені карантинні заходи, а для медиків, задіяних у лікуванні пацієнтів з Covid-19, введено підвищення оплати праці.

«На жаль, за кілька тижнів нам не вдасться побудувати сучасну медичну систему, але ми не відкладаємо це в довгий ящик, ми паралельно працюємо над реформою», - додав міністр охорони здоров'я.

Раніше в Херсонській області від коронавірусу померла медсестра.

Також нагадаємо, в Сумській області кількість випадків коронавірусу зросла до 26.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: