У ДПСУ пояснили, кому дозволено перетинати кордон з Кримом і ОРДЛО

Читать на русском
Прикордонники пояснили особливості перетину лінії розмежування з ОРДЛО, а також адмінкордону з окупованим Кримом під час карантину.

Перетинати адмінкордон з окупованим Кримом під час карантину можуть тільки дві категорії громадян. Потрапити на територію тимчасово непідконтрольних областей на Донбасі можна тільки за спеціальним графіком.

Про це повідомила пресслужбу ДПСУ у Facebook в середу, 8 квітня.

За словами заступника директора департаменту – начальника управління організації прикордонного контролю Юрія Лисюка, кордон із Кримом сьогодні можуть перетинати громадяни з українською пропискою, або які прописані в Криму.

Що відбувається з коронавірусом в ОРДЛО та чи є небезпека для всієї України?За даними СБУ, ватажки ЛНР-ДНР на Донбасі приховують реальну кількість захворювань на коронавірус.

«В іншому разі пропуск не здійснюється. Але якщо є вагомі причини і людині необхідно або до Криму потрапити, або з Криму до України, то нами будуть ці питання розглядатися і головою служби будуть ухвалені окремі часткові рішення за кожним випадком», – уточнив Лисюк.

Перетин лінії розмежування з ОРДЛО відбувається інакше. У ДПСУ нагадали, що КПВВ на Донбасі закриті і не працюють.

«По Луганській області є напрацьований механізм Тристоронньої контактної групи в Мінську, який був задіяний при організації перетину лінії розмежування. Цей механізм полягає в тому, що в тижні визначені два дні, це середа і субота, коли громадяни подають списки. За цими списками ми пропускаємо туди, і відповідно, звідти впускаємо до України», – пояснив Лисюк.

Потрапити на непідконтрольну територію Донецької області або виїхати з неї поки майже неможливо, зазначив він.

«Там такого перетину поки немає. Домовленість поки відсутня. Пропуск не здійснюється ні в одну, ні в іншу сторону. Але бувають поодинокі випадки, коли громадяни прибувають до нас з непідконтрольної території, командувачем Об'єднаних сил ухвалюється рішення і таких громадян пропускають», – резюмував Лисюк.

Нагадаємо, в ОРДЛО зафіксували першу смерть від коронавірусу.

Також повідомлялося, що Україна зменшила число пунктів пропуску до 19.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: