ВАКС завершив дослідження письмових доказів у справі Омеляна

Читать на русском
Антикорупційний суд закінчив дослідження письмових доказів, наданих Національним бюро у справі ексглави Мінінфраструктури.
Володимир Омелян з адвокатомфото: Страна

Суд завершив дослідження письмових доказів у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна у недостовірному декларуванні.

Про це повідомляє пресслужба Вищого антикорупційного суду.

«Колегія суддів ВАКС завершила дослідження письмових доказів, наданих Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, у кримінальному провадженні за обвинуваченням ексміністра інфраструктури України. Усього їх було 29 томів», – заявляють у суді.

Там додали, що після цього розпочали дослідження електронних носіїв, на яких, за словами сторони обвинувачення, розміщена інформація, скопійована із телефонів підозрюваного та його родичів. Але через значні обсяги інформації розгляд перенесли на 14 квітня.

Як відомо, слідство обвинувачує Омеляна в тому, що він у 2015 році, перебуваючи на посаді заступника міністра інфраструктури України, набув у власність активи, законність підстав отримання яких не підтверджено доказами, та вартість яких значно перевищує його законні доходи. Йдеться про новий позашляховик BMW X5 2015 року випуску та готівку в сумі 90 тисяч доларів та 25 тисяч євро. Загальна вартість таких активів на той час становила 4,23 млн грн. Однак суд у цій частині закрив справу.

Крім того, детективи НАБУ встановили факти внесення міністром інфраструктури недостовірних відомостей до електронних декларацій. Так, у е-декларації за 2015 рік вартість незадекларованих міністром активів, які перебувають у власності чи користуванні, а також видатків становила щонайменше 3 млн грн, у 2016 – понад 8 млн грн.

У декларації за обидва роки Омелян умисно не вніс інформацію про позашляховик BMW X5, фактичним власником якого, за версією слідства, він є, та який перебував у його володінні й користуванні. Не відображені в е-декларації за 2015 рік видатки на оренду будинку, в якому фактично проживав міністр та члени його родини. Роком пізніше міністр не задекларував факт постійного користування у 2016 році іншим заміським будинком та земельною ділянкою.

Нагадаємо, САП направила в суд справу Омеляна. Водночас суд закрив цю справу в частині про незаконне збагачення. Нещодавно прокурор САП оголосив обвинувальний акт у справі Омеляна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: