ВАКС призначив підготовче засідання у справі Омеляна

Читать на русском
Антикорупційний суд у жовтні розпочне розгляд справи за обвинуваченням колишнього очільника Мінінфраструктури.
Володимир Омелян

Вищий антикорупційний суд призначив підготовче засідання за обвинуваченням колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна у недостовірному декларуванні на 11 жовтня.

Таке рішення ВАКС ухвалив 26 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, слідство обвинувачує Омеляна в тому, що він у 2015 році, перебуваючи на посаді заступника міністра інфраструктури України, набув у власність активи, законність підстав отримання яких не підтверджено доказами, та вартість яких значно перевищує його законні доходи. Йдеться про новий позашляховик BMW X5 2015 року випуску та готівку в сумі 90 тисяч доларів та 25 тисяч євро. Загальна вартість таких активів на той час становила 4,23 млн грн. Однак суд у цій частині закрив справу.

Крім того, детективи НАБУ встановили факти внесення міністром інфраструктури недостовірних відомостей до електронних декларацій. Так, у е-декларації за 2015 рік вартість незадекларованих міністром активів, які перебувають у власності чи користуванні, а також видатків становила щонайменше 3 млн грн, у 2016 – понад 8 млн грн.

У декларації за обидва роки Омелян умисно не вніс інформацію про позашляховик BMW X5, фактичним власником якого, за версією слідства, він є, та який перебував у його володінні й користуванні. Не відображені в е-декларації за 2015 рік видатки на оренду будинку, в якому фактично проживав міністр та члени його родини. Роком пізніше міністр не задекларував факт постійного користування у 2016 році іншим заміським будинком та земельною ділянкою.

Водночас додамо, що Конституційний суд України визнав статтю про незаконне збагачення неконституційною. Своєю чергою в Європейському Союзі спростували доводи КСУ.

Нагадаємо, САП направила в суд справу Омеляна. Сам міністр назвав це провадження «театром абсурду». Раніше суд призначив підготовче засідання у справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: