У Чехії хочуть продовжити надзвичайний стан до 11 травня

Читать на русском
Уряд Чехії хоче продовжити надзвичайний стан у зв’язку з епідемією коронавірусу ще на 30 днів, до 11 травня.

Уряд Чехії хоче продовжити надзвичайний стан у зв’язку з епідемією коронавірусу ще на 30 днів, до 11 травня.

Палата депутатів повинна прийняти рішення про продовження надзвичайного стану наступного тижня, а також проголосувати за інші урядові пропозиції щодо коронавірусної кризи, пишуть Ceske Noviny.

Карантин в Україні: як довго може тривати та в якому форматіМіністр внутрішніх справ Арсен Аваков попередив про те, що карантин в Україні може бути продовжений до другої половини травня.

Деякі опозиційні партії раніше висловлювали застереження з приводу такого значного продовження терміну надзвичайного стану, який діє з 12 березня.

Після засідання уряду глава МОЗ Чехії Адам Войтех заявив, що епідеміологічна ситуація в Чехії і за кордоном вимагає продовження надзвичайного стану. Це також необхідно з точки зору забезпечення захисних засобів.

Міністр внутрішніх справ Ян Гамачек після засідання Центрального кризового штабу заявив, що надзвичайний стан є відповідним режимом для боротьби з епідемією. Уряд стверджує, що суворі обмеження на пересування і бізнес можуть почати слабшати після Великодня.

Як відомо, в Україні карантин через пандемію коронавірусу запровадили з 12 березня. З 17 березня його посилили – країна ввела заборону на перевезення, закрила кордон, зупинила авіа та залізничне сполучення. Також в Україні закрили метрополітени, а в роботу наземного транспорту внесли обмеження.

Тимчасово призупинили роботу закладу громадського харчування і сфери обслуговування. Працюють лише продовольчі магазини, зоомагазини та аптеки.

Пізніше уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні ще на 30 днів – до 24 квітня. Тепер під нього потрапляє Великдень – найважливіший християнське свято, яке Україна буде відзначати 19 квітня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: