У ВООЗ назвали основні способи поширення коронавірусу

Читать на русском
Найбільша кількість заражень коронавирусною інфекцією відбувається повітряно-крапельним шляхом, однак існує ймовірність передачі вірусу від людей з безсимптомним розвитком захворювання.

Найбільша кількість заражень коронавирусною інфекцією відбувається повітряно-крапельним шляхом, однак існує ймовірність передачі вірусу від людей з безсимптомним розвитком захворювання.

Про це в п'ятницю, 3 квітня, розповів директор програми Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майкл Райан на брифінгу в Женеві.

«На цей момент публікується багато статей про способи безсимптомної передачі вірусу. Здається, в Сінгапурі, зробили висновок про те, що близько 6% заражень від безсимптомних людей. Я не буду оскаржувати це, але абсолютно ясно, що з іншого боку 94% заражень йде від людей з симптомами. Так що треба дивитися на те, що є двигуном цієї епідемії», - сказав він.

Райан уточнив, що двигуном пандемії є кашель, чхання або заражені поверхні. При цьому він пояснив, що у ВООЗ ще немає доказів ефективності використання респіраторів або медичних масок, які забезпечують бар'єр для прямої передачі інфекційних частинок, для зниження ризику інфікування здорових людей. Однак Райан зазначив, що пріоритетним залишається застосування засобів індивідуального захисту для лікарів і працівників сфери охорони здоров'я.

У висновку він додав, що в цілому захворювання протікає в більш м'якій формі у молодих людей.

Раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що масове тестування зупинить епідемію коронавірусу.

Нагадаємо, раніше в ВООЗ заявляли, що Європа наближається до піку пандемії.

Також у ВООЗ спрогнозували понад мільйон заражень коронавірусом найближчим часом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: