Австрія першою в ЄС розробила план пом'якшення карантину

Читать на русском
Влада Австрії представила план поступового ослаблення карантину, запровадженого в країні для боротьби з пандемією коронавірусу.

Влада Австрії представила план поступового ослаблення карантину, запровадженого в країні для боротьби з пандемією коронавірусу.

Про це заявив канцлер Австрії Себастьян Курц, виступ політика розміщено у нього в Twitter.

Зазначено, що з наступного тижня планується відкрити деякі торгові точки.

«Наша мета полягає в тому, щоб з 14 квітня маленькі магазини площею до 400 кв. м змогли знову відкритися, зрозуміло, при дотриманні суворих заходів безпеки. Це стосується носіння масок і дезінфекції, а також допуску обмеженого числа покупців», - зазначив канцлер.

За його словами, також зпрацюють садові ринки і магазини товарів для дому та ремонту. Курц допускає, що ще більше компаній можуть відновити роботу 1 травня. Йдеться про всі магазини і торгові центри, а також перукані. Однак, як уточнив політик, там теж доведеться дотримуватися запобіжних заходів. Крім того, до середини травня планується поступово відкривати ресторани і готелі, але рішення про ці заходи буде ухвалено тільки в кінці квітня, зазначив Курц.

При цьому онлайн-навчання в школах продовжиться принаймні до середини травня, а заборони на масові заходи діятимуть до кінця червня.

Канцлер також підкреслив, що пом'якшення карантину можливо тільки за умови, якщо громадяни продовжать дотримуватися соціальної дистанції і запобіжних заходів.

«Є чотири причини залишати будинки: по-перше, для походу на роботу; по-друге, для походу за покупками; по-третє, на допомогу іншим людям; по-четверте, для прогулянки на свіжому повітрі або занять спортом. Чим ретельніше ми будемо дотримуватися цих правил, тим швидше ми зможемо скасувати обмеження», - додав він.

Раніше в Австрії підтвердили два випадки зараження на коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: