Скільки може тривати 6-денний робочий тиждень після карантину?

Читать на русском

Колишній міністр КМУ Дмитро Дубілет провів опитування на Телеграм-каналі щодо можливості тимчасово запровадити 6-денний робочий тиждень після закінчення карантину. «Слово і діло» надихнулося пропозицією Дмитра Дубілета та порахувало, скільки б субот довелося відпрацювати українцям після карантину, якби таке рішення ухвалив Кабмін.

Підкреслюємо, що наразі йдеться тільки про пропозицію відпрацювати по суботах пропущений через карантин робочий час. Оскільки наразі невідомо, скільки часу триватиме карантин, у своїх підрахунках ми відштовхувалися від рішення Кабміну, що карантин триватиме до 24 квітня 2020 року.

Отже, за умови, що 6-денний робочий тиждень буде запроваджено одразу ж після карантину, який закінчиться 24 квітня, відпрацьовувати по суботах довелося б з 1 травня до 21 листопада 2020 року. Це майже 7 місяців.

Нагадаємо, що раніше, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що поки невідомо, скільки триватиме криза через коронавірус, але якщо рівень захворюваності піде на спад, то карантинні заходи можуть послабити наприкінці квітня.

Також ми писали, які настрої та думки в українців щодо коронавірусу за результатами соцопитувань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: