Зведення штабу ООС 5 квітня: 14 обстрілів, втрат немає

Читать на русском
Всі випадки порушень мінських домовленостей щодо відведення важких озброєнь вчора зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ.

За минулу добу позиції Об'єднаних сил піддавалися обстрілам 14 разів.

Про це повідомляє штаб ООС 5 квітня.

«4 квітня противник застосовував міномети калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Сім обстрілів з боку окупаційних військ зафіксували українські підрозділи зі складу оперативно-тактичного угруповання Схід», - йдеться в повідомленні.

Всі випадки порушень мінських домовленостей щодо відведення важких озброєнь вчора зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ. У цьому районі було сім обстрілів.

Карта ООС: ситуація на сході України на 4 квітняСитуація на сході країни станом на 4 квітня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Під обстріл станкових протитанкових гранатометів також потрапив житловий сектор селища Верхньоторецьке. В результаті розриву гранати отримала осколкове поранення в ногу місцева жителька, йдеться в повідомленні штабу.

«З огляду на реальну і значну небезпеку, якій окупанти своїми злочинними діями піддають українських громадян, військовослужбовці Об'єднаних сил оперативно реагували на кожен обстріл і прицільним вогнем по опорних пунктах противника придушували активність окупантів», - наголошується в заяві.

Втрат за минулу добу в зоні ООС серед українських військовослужбовців не було.

«Розвідка повідомляє, що 4 квітня українські військові ліквідували двох російських окупантів, ще одного - поранили. Також українські військовослужбовці вчора прицільним вогнем знищили ворожі безпілотний літальний апарат і станковий протитанковий гранатомет», - сказано в після штабу в Facebook.

Минулої ночі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї були тричі обстріляні українські позиції.

За поточну добу втрат серед українських захисників немає. Випадків захворювання COVID-19 серед особового складу ОС не зафіксовано, підкреслили в штабі.

Раніше в НАТО закликали бойовиків припинити вогонь на Донбасі.

Також нагадаємо, на Донбасі підірвалися на мінах три мирних жителів, є загиблі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: