COVID-19: в НАТО закликали бойовиків припинити вогонь на Донбасі

Читать на русском
У Північноатлантичному альянсі закликали бойовиків припинити обстріли на Донбасі, щоб боротися з поширенням коронавірусної інфекції в країні.

У Північноатлантичному альянсі закликали бойовиків припинити обстріли на Донбасі, щоб боротися з поширенням коронавірусної інфекції в країні.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг в ході онлайн-конференції.

«Криза коронавірусу не має бути використана в якості свого роду вибачень, щоб ще більше обмежувати роботу спостерігачів від ОБСЄ. Ми закликаємо Росію припинити боротися в Україні - вона підтримує сепаратистів, які відповідальні за те, що продовжують порушувати режим припинення вогню. Нам потрібно повне виконання припинення вогню, щоб боротися з кризою COVID-19 в країні», - заявив він.

Столтенберг констатував, що, коли «йдеться про схід України, ми бачимо, що, незважаючи на заклики до Росії припинити військову діяльність, сепаратисти, яких підтримує Росія, продовжують атакувати українські збройні сили на сході країни».

«Ми бачимо порушення режиму припинення вогню, який триває як у Донецьку, так і Луганську. Про ці порушення доповідає не тільки Україна, але і вони підтверджені і спостерігачами ОБСЄ», - підкреслив він.

За словами генсека, заборони через коронвірус заважають роботі спостерігачів ОБСЄ, які не можуть доповідати про обстановку у зв'язку з цим.

Нагадаємо, у «ДНР» зафіксували другий випадок зараження коронавірусною інфекцією, захворювання виявили у дитини.

Раніше в ОРДО у жінки підтвердили випадок захворювання коронавірусом. Жінка госпіталізована і знаходиться в одній з лікарень Макіївки.

Нагадаємо, у Донецькій області в середу, 1 квітня, лабораторно підтвердили сьомий випадок коронавірусної інфекції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: