На Донбасі підірвалися на мінах три мирних жителі, є загиблі

Читать на русском
У Луганської області троє мирних жителів підірвалися на мінах, загинули дві особи, одна зазнала важкого поранення.

У Луганської області троє мирних жителі підірвалися на мінах, загинули дві особи, одна зазнала важкого поранення.

Про це повідомив під час брифінгу представник пресцентру Міністерства оборони України Максим Праута.

«За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російсько-окупаційних військ активізувало заходи, які посилюють небезпеку для цивільного населення тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях», - сказав Праута.

За даними розвідки, йдеться про обладнання у межах населених пунктів нових вогневих позицій, з яких окупанти обстрілюють підрозділи Об’єднаних сил, прикриваючись місцевими жителями. Водночас противник активізував мінування місцевості, у тому числі на територіях приватних земельних ділянок без встановлення попереджувальних знаків та огороджень.

«27 березня у Слов’яносербському районі Луганської області внаслідок підриву на мінах загинули дві особи, та ще одна отримала важке поранення. Незважаючи на зазначені трагічні події, з 30 березня російські найманці 4 окремої мотострілецької бригади 2 (Луганськ) АК продовжили мінування місцевості у зазначеному районі», - розповів Праута.

Раніше на Донбасі в районі населеного пункту Катеринівка Луганської області один український військовослужбовець підірвався на протипіхотній міні.

Нагадаємо, в НАТО закликали бойовиків припинити вогонь на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: