Підозрюваного в організації вбивства Шеремета залишили під вартою

Читать на русском
Підозрюваного в організації вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка Печерський районний суд міста Києва залишив під вартою на два місяці.

Підозрюваного в організації вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка Печерський районний суд міста Києва залишив під вартою на два місяці.

Про це повідомляє Громадське.

Так, Антоненку продовжили арешт до 1 червня поточного року.

Прокурор у справі Сергій Зузак відзначав ризик втечі, тиску на свідків, експертів, спотворення речових доказів, тому просив продовжити утримання під вартою. За словами прокурора, ще необхідно провести додаткові слідчі дії та отримати результати близько 20 експертиз.

Адвокати підозрюваного, Станіслав Кулик і Тарас Круговий, заявили, що оскаржуватимуть продовження утримання під вартою. Вони просили звільнити з-під варти Антоненка. Вони заявляли, що ризики недоведені, а підозра є необґрунтованою. Також адвокати відзначили, що у висновку експертів за 2016 рік вказано, що зріст чоловіка на відео закладки вибухівки 170 см, а Антоненко вище на 10 см.

Прокурор пояснив, що за висновками іншої експертизи зріст збігається, а слідство ще одного, 2020 року, вказало, що встановити зріст людини під час ходьби - неможливо.

Раніше підозрюваній Кузьменко продовжили арешт.

Також нагадаємо, в Раді мають намір створити ТСК із розслідування вбивства Шеремета.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: