Справа зниклого басейну: суд продовжив обов'язки Майбороді

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора про продовження дії обов'язків підозрюваному у справі басейну для школи.
Олег Майбородафото: «Слово і діло», Олег Новіков

Суд продовжив до 25 травня дію обов'язків генерального директора компанії «Укбуд Девелопмент» Олега Майбороди, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до нанесення 9,3 млн грн збитків територіальній громаді Києва, так званої справи зниклого басейну для школи.

Таке рішення 27 березня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і діло».

7 лютого суд відпустив Майбороду під 500 276 грн застави з покладанням низки обов'язків. Пізніше апеляційна палата ВАКС задовольнила частково скаргу прокурора САП і збільшила заставу до 2 млн грн.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП клопотав про їх продовження. Суд клопотання задовольнив і продовжив їх дію до 25 травня. Зокрема, Майборода зобов'язаний прибувати за вимогою; не відлучатися з міста Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватись від спілкування з іншим підозрюваним та свідками.

Як встановило слідство, у 2002 році Київська міська рада передала земельні ділянки у центрі столиці в оренду ТОВ. Підприємство мало збудувати житловий будинок з вбудовано-прибудованим басейном для середньої школи № 130. Для дотримання інтересів школи щодо будівництва басейну у 2005 році Голосіївська райрада, середня школа № 130 та ТОВ уклали договір про співробітництво в межах реалізації зазначеного проєкту.

За його умовами ТОВ звів коробку житлового будинку з допоміжними приміщеннями басейну, але у 2008 році припинив будівництво за відсутністю коштів. За таких умов ТОВ уклало інвестиційний договір з іншою компанією-забудовницею. Згідно з цим договором ТОВ та компанія-забудовниця зобов'язувалися разом завершити реалізацію проєкту.

Проте у липні 2013 року, як з'ясувало слідство, директор департаменту містобудування та архітектури КМДА (колишній головний архітектор), діючи у змові та в інтересах директора компанії-забудовниці, видав містобудівні умови та обмеження забудови. Замість будівництва басейну для середньої школи №130 вони передбачали будівництво на території школи багаторівневого паркінгу.

У подальшому, без відома школи та Голосіївської районної ради, компанія-забудовниця на місці басейну збудувала паркінг та отримала вигоду від продажу незаконно побудованих паркомісць.

Нагадаємо, НАБУ оголосило підозру колишньому головному архітектору Києва Целовальнику. Пізніше, суд відпустив його на поруки двох нардепів і архітектора.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: