НАБУ оголосило підозру колишньому головному архітектору Києва

Читать на русском
Детективи НАБУ разом із СБУ та САП повідомили про підозру колишньому головному архітектору міста Києва та генеральному директору компанії-забудовниці в завданні понад 9,3 млн грн збитків тергромаді столиці.

Детективи Національного бюро спільно із СБУ за процесуального керівництва САП повідомили про підозру колишньому головному архітектору міста Києва та генеральному директору компанії-забудовниці в завданні понад 9,3 млн грн збитків територіальній громаді столиці.

Як інформує пресслужба відомства, дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України («зловживання владою або службовим становищем»).

Як встановило слідство, підприємство мало збудувати житловий будинок із вбудовано-прибудованим басейном для середньої школи № 130.

Пізніше, як з’ясувало слідство, директор департаменту містобудування та архітектури КМДА (колишній головний архітектор), діючи в змові та в інтересах директора компанії-забудовниці, видав містобудівні умови та обмеження забудови. Замість будівництва басейну для середньої школи №130 вони передбачали будівництво на території школи багаторівневого паркінгу.

У подальшому без відома школи та Голосіївської районної ради компанія-забудовниця на місці басейну збудувала паркінг та отримала вигоду від продажу незаконно побудованих паркомісць.

Нагадаємо, детективи Національного бюро повідомили президенту Національної академії аграрних наук України та ще чотирьом вищим посадовцям академії про підозру в причетності до незаконного відчуження 15 га особливо цінних земель НААН.

Раніше експрезидентові НААН повернули закордонні паспорти. Також суд продовжив обов'язки віцепрезидента НААН і дозволив працівнику СБУ Оборському залишати Київ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: