САП оскаржує визнання незаконним затримання НАБУ директора «Укрбуду»

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура подала скаргу на судове рішення, який відпустили з-під варти керівника української будівельної компанії.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала касаційну скаргу на судове рішення, яким визнали незаконним затримання детективами Національного антикорупційного бюро генерального директора фірми «Укрбуд Девелопмент» Олега Майбороди у справі заволодіння 81,64 млн грн Національної гвардії України на обміні квартир.

Про це йдеться в ухвалі Касаційного кримінального суду від 22 серпня, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, НАБУ і САП затримали Майбороду та інших у справі заволодіння коштами НГУ. Пізніше, Шевченківський суд Києва звільнив його з-під варти. Також суд обрав директору «Укрбуд Девелопмент» запобіжний захід у вигляді застави.

Своєю чергою САП подала апеляцію на рішення про визнання незаконним затримання Майбороди. Втім Київський апеляційний суд відмовив у відкритті провадження. На думку суддів, прокурор подав скаргу на рішення, яке не підлягає оскарженню, згідно частини 3 статті 309 Кримінального процесуального кодексу України.

У зв'язку з цим прокуратура подала касацію. 22 серпня Касаційний кримінальний суд відкрив провадження за скаргою, а також витребував з Шевченківського райсуду Києву матеріали справи.

Нагадаємо, Державне бюро розслідування порушило провадження за фактами можливого незаконного затримання Майбороди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: