ВРП звільнила суддю, на якого скаржилося НАБУ

Читать на русском
Орган суддівського врядування остаточно звільнив з посади слідчого суддю райсуду столиці через вчинення проступку.
Вадим Сенінфото: «Слово і Діло»

Вища рада правосуддя остаточно звільнила Вадима Сеніна з посади судді Солом'янського районного суду міста Києва за вчинення істотного дисциплінарного проступку.

Таке рішення 12 березня ухвалила ВРП, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на рішення органу.

Як відомо, 25 березня 2019 року друга дисциплінарна палата ВРП притягнула до відповідальності Сеніна та застосувала до нього стягнення у виді подання про звільнення з посади судді. 10 вересня ВРП залишила це рішення без змін. 20 лютого 2020 року Велика палата Верховного суду залишила без задоволення скаргу Сеніна на таке рішення ВРП. Тому 12 березня рада звільнила суддю з посади на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України, тобто за вчинення істотного дисциплінарного проступку.

Як відомо, НАБУ подало скаргу на суддю Сеніна, оскільки, на думку органу, він неналежно себе поводив під час розгляду клопотань про обрання запобіжного заходу та про здійснення заочного розслідування. Також, служитель Феміди нібито істотно порушував норми процесуального права під час здійснення правосуддя, безпідставно затягував та не вживав заходів щодо розгляду справи протягом строку, встановленого законом.

Нагадаємо, у ВРП не надали деталей скарги НАБУ на суддю Сеніна. Водночас у раді пообіцяли розглянути цю скаргу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: