Парламент ухвалив закон про лікування коронавірусу

Читать на русском
Верховна рада на позачерговому засіданні 30 березня ухвалила закон про забезпечення лікування коронавірусу.

Верховна рада схвалила в цілому законопроект №3268 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Рішення ухвалили на позачерговому засіданні сьогодні, 30 березня, трансляцію якого веде «Слово і Діло».

Законопроєкт про забезпечення лікування коронавірусу підтримали 312 нардепів.

В Україні підтверджено вже 480 випадків COVID-19Станом на ранок 30 березня в Україні зафіксовано 480 випадків коронавірусу. Всі вони підтверджені лабораторно. За добу - 62 нових хворих.

Новий закон передбачає застосування для лікування коронавірусу (за згодою пацієнта) нових методів профілактики, діагностики, лікування, реабілітації та лікарських засобів, які зараз на розгляді, але офіційно ще не допущені до застосування, а також незареєстрованих препаратів.

Зокрема, закон дозволяє застосовувати в Україні для лікування пацієнтів із COVID-19 незареєстровані ліки, рекомендовані офіційним органом США, країн-членів Європейського Союзу, Великої Британії, Швейцарської Конфедерації, Японії, Австралії, Канади, Китаю, та Ізраїлю.

Крім того, новим законом пропонується дозволити застосовувати вже зареєстровані ліки за показаннями, не зазначеними в інструкції для медичного застосування, при наявності доведеної ефективності під час лікування коронавірусу.

Порядок призначення і застосування таких лікарських засобів встановлює МОЗ, сказано в законі.

Нагадаємо, раніше комітет ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування рекомендував парламенту прийняти даний законопроєкт.

Як відомо, сьогодні Рада зібралася на позачергове засідання, щоб ухвалити кілька важливих законопроєктів щодо боротьби з коронавірусом в Україні.

Раніше голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розповів, що Верховна рада України проведе два позачергових засідання.

Як уточнив спікер ВР Дмитро Разумков, на другому засіданні розглянуть питання харчування військовослужбовців.

Зазначимо, сьогодні парламент також планував внести зміни до держбюджету, щоб виділити більше коштів на боротьбу з COVID-19. Однак голосування нардепи провалили. Також Рада провалила призначення нових голів МОЗ та Мінфіну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: