Раді рекомендують ухвалити закон про лікування коронавірусу

Читать на русском
Профільний комітет рекомендує Верховній раді ухвалити закон про забезпечення лікування коронавірусу.

Комітет ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендує парламенту ухвалити законопроєкт №3268 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Про це йдеться у висновку комітету на сайті Ради. У ньому сказано, що комітет розглянув даний проєкт закону на засіданні в п'ятницю, 27 березня.

Зеленський зустрівся з головами фракцій перед позачерговим засіданням РадиГлава держави Володимир Зеленський провів зустріч з головами парламентських фракцій перед позачерговим засіданням парламенту, яке скликається в зв'язку з пандемією коронавірусу.

Законопроектом, зокрема, пропонується дозволити застосовувати зареєстровані ліки за показаннями, не зазначеними в інструкції для медичного застосування, при наявності доведеної ефективності під час лікування коронавірусу.

«Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній раді невідкладно включити зазначений законопроєкт до порядку денного позачергового засідання Верховної ради дев'ятого скликання і за результатами розгляду законопроєкту в першому читанні прийняти його за основу і в цілому як закон», - йдеться у висновку.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, позачергове засідання Ради може відбутися в неділю, 29 березня.

Раніше спікер Ради Дмитро Разумков допускав, що всі необхідні законопроекти підготують до суботи, 28 березня.

Зазначимо, у ВООЗ заявили, що ефективних засобів для лікування коронавірусу немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: