Стало відомо, коли запустять сервіс для моніторингу самоізоляції

Читать на русском
Кабмін після 5 квітня запровадить сервіс для моніторингу обсервації і самоізоляції українців. Його розробить Мінціфри.

Уряд планує вже за тиждень впровадити сервіс для відстеження обсервації та самоізоляції українців через спалахи коронавірусу.

Про це повідомила пресслужба МОЗ у понеділок, 30 березня. У повідомленні сказано, що Міністерство цифрової трансформації має розробити і впровадити сервіс до 5 квітня. Таке рішення Кабмін ухвалив на позачерговому засіданні уряду 29 березня.

МВС контролюватиме самоізоляцію українців через мобільний додатокМЗС має намір контролювати самоізоляцію людей, в яких виявили коронавірус. Також будуть стежити за тими українцями, які контактували з інфікованими.

«Постанова передбачає, що до 5 квітня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України має розробити і впровадити Електронний сервіс для проведення моніторингу дотримання режиму самоізоляції і обсервації», – сказано в повідомленні.

Зазначимо, ухваленою постановою Кабмін затвердив обов'язкову обсервацію для українців, які повернулися з-за кордону. Такі заходи необхідні для запобігання поширенню коронавірусу в Україні.

Нагадаємо, станом на 30 березня до України повернулися понад 144 тисяч українців із інших країн.

Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні назвав три сценарії епідемії коронавірусу в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: