Очільники МЗС Німеччини та Франції зробили заяву щодо Донбасу

Читать на русском
Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас і його французький колега Жан-Ів Ле Дріан висловили стурбованість обмеженнями, з якими стикаються співробітники СММ ОБСЄ в Україні з 21 березня 2020 року.

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас та його французький колега Жан-Ів Ле Дріан висловили «стурбованість» обмеженнями, з якими стикаються співробітники СММ ОБСЄ в Україні з 21 березня 2020 року.

Відповідна заява була зроблена ввечері в понеділок, 30 березня, передає DW.

Зокрема, на думку Берліна і Парижа, проросійські бойовики «ЛНР-ДНР» заважають роботі СММ ОБСЄ на сході України під приводом захисту від поширення коронавірусу.

«Спостерігачі повинні мати можливість безпечно і вільно пересуватися по всій території України, а пандемія коронавірусу не повинна ставати приводом для того, щоб обмежувати свободу пересування членів СММ та їх можливості з виконання своїх завдань», – вказали дипломати в спільній заяві.

Раніше повідомлялося, що бойовики не пропускають спостерігачів спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі на окуповані території Донбасу, посилаючись на карантин.

Нагадаємо, пропуск через лінію розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил було припинено з 22 березня через запровадження заходів на тлі поширення коронавірусу.

ОБСЄ на черговому засіданні ТКГ з мирного врегулювання ситуації на Донбасі закликала сторони оголосити глобальне перемир'я у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: