Бойовики не пропускають ОБСЄ, посилаючись на карантин

Читать на русском
Бойовики не пропускають спостерігачів спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі на окуповані території Донбасу посилаючись на карантин.

Бойовики не пропускають спостерігачів спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі на окуповані території Донбасу посилаючись на карантин.

«21 та 22 березня члени збройних формувань на блокпостах у Донецькій області не пропустили до непідконтрольних урядові районів жодного патруля Місії, що прямували з підконтрольних урядові районів», — сказано у повідомленні.

Зазначається, що уранці 21 березня на блокпості поблизу населеного пункту Оленівка неозброєний член збройних формувань заборонив патрулю СММ у складі 5 співробітників на 2 автомобілях проїзд до непідконтрольних урядові районів, пояснивши це “розпорядженнями від керівництва збройних формувань».

Того ж ранку на блокпості, розташованому приблизно за 600 м на захід від населеного пункту Верхньошироківське на півдні Донецької області, озброєний член збройних формувань заборонив іншому патрулю Місії у складі 6 співробітників на 2 автомобілях проїзд до непідконтрольних урядові районів, пояснивши це тим, що «пункт пропуска закритий».

Також повідомляється, що уранці 22 березня на тому ж блокпості західніше Верхньошироківського озброєний член збройних формувань знову заборонив ще одному патрулю СММ у складі 6 співробітників на 2 автомобілях проїзд до непідконтрольних урядові районів, за його твердженнями, через «карантин».

«Через ці недопуски свобода пересування Місії через лінію зіткнення була обмеженою і патрулі СММ не змогли дістатися непідконтрольних урядові районів Донецької області, що завадило виконанню її мандата по всій країні», — додається у повідомленні.

Нагадаємо, пропуск через лінію розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил було припинено з 22 березня через вжиті заходи на тлі поширення коронавірусу.

Як відомо, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні продовжила мандат на один рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: