Для хворих на коронавірус в Україні виділили 240 лікарень

Читать на русском
Коронавірус в Україні. Міністерство охорони здоров'я України визначило перелік лікарень першої хвилі для шпиталізації пацієнтів з COVID-19.

Міністерство охорони здоров'я України визначило перелік лікарень першої хвилі для шпиталізації пацієнтів з COVID-19.

Як інформує Telegram-канал «Коронавірус-інфо», передбачено 240 медичних закладів для шпиталізації пацієнтів, чий стан погіршується.

Вибір цих лікарень є спільною позицією голів ОДА, МОЗ та Національної служби здоров'я України, а пріоритетним критерієм вибору було визначено безпеку пацієнтів.

«Шпиталізовані з COVID-19 мають отримувати всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення до іншої лікарні при погіршенні стану, а ті пацієнти, які потрапили до лікарні через інші захворювання, не повинні перетинатися з інфікованими коронавірусом пацієнтами та безпечно проходити лікування», - йдеться в повідомленні.

Водночас у міністерстві наголосили, що пацієнти, які відчувають симптоми коронавірусу, не можуть звертатися самостійно до цих закладів охорони здоров’я.

«Це може загрожувати їхньому здоров’ю. При виявленні симптомів COVID-19 пацієнтам потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю. А за наявності важких симптомів - температура вище 38, яка не збивається, та утруднене дихання – телефонувати до 103», - нагадали в МОЗ.

Нагадаємо, в Україні зафіксовано 475 випадків зараження коронавірусом, з них - 6 осіб одужали. Також зафіксовано 10 смертей.

Експерти розповіли «Слово і Діло», чи може затягнутися карантин до літа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: