З початку карантину до України повернулося 100 тисяч громадян

Читать на русском
До України з початку запровадження карантину через коронавірус вдалось повернути з-за кордону 100 тисяч громадян.

До України з початку запровадження карантину через коронавірус вдалось повернути з-за кордону 100 тисяч громадян.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у Telegram-каналі.

«З початку карантину разом с МЗС ми повернули додому 100 тисяч громадян. Завданням Міністерства інфраструктури було забезпечити логістику — ми це зробили. Дякую авіакомпаніями, залізничникам та всім, завдяки кому українці повернулись додому. Ще близько 9 тисяч людей, які заявили про бажання повернутись додому, залишаються за кордоном», — повідомив міністр.

З його слів, попри закриття кордону у п’ятницю, ті рейси, які розпочаті 27 березня та завершуються після 00:00 годин 28 березня, Україною будуть прийняті.

МОЗ забезпечить необхідні обстеження громадян, які повернуться. Громадяни підпишуть згоду на добровільну ізоляцію, дотримання якої контролюватиметься поліцією.

«МЗС просить тих громадян, у кого буде така можливість, продовжити своє перебування в країні, в якій вони перебувають зараз. Працюватиме програма „Захист“. За дорученням Президента для людей, які хочуть повернутись до України, готуємо рішення, яке передбачає обсервацію», — додав Криклій.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський заявив, що до кінця п'ятниці, 27 березня, Україна повністю закриє державний кордон і будуть припинені всі пасажирські перевезення через пандемію коронавірусу.

Станом на середу, 25 березня в Україну з-за кордону в межах евакуації через коронавірус повернулося 82 804 людей за сприяння дипломатичних установ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: