Тести на коронавірус надійдуть в лабораторії України до кінця сьогоднішнього дня – ОПУ

Читать на русском
ПЛР-тести для виявлення коронавірусу, які прибули з Китаю, будуть доставлені в лабораторії по всій країні до кінця дня, 23 березня.

Тести полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР-тести) для діагностики коронавірусу доставлять в усі лабораторії країни до кінця понеділка, 23 березня.

Про це сьогодні повідомила пресслужба Офісу президента.

У відомстві зазначили, що наразі Україна забезпечена ПЛР-тестами по виявленню коронавірусу більш ніж на 10 днів. Крім того, на цьому тижні відбудеться ще кілька поставок тестів і медичних засобів в країну, додали в ОПУ.

Як відомо, 23 березня літак Збройних сил України Іл-76 доставив в аеропорт «Бориспіль» з китайського Гуанчжоу першу партію медичного вантажу. Зокрема, два види тестів: для ПЛР і для експрес-діагностики.

Працівники «швидкої» не зможуть проводити тест на коронавірус – МОЗЕкспрес-тест на коронавірус можна буде пройти тільки в певних медичних установах, в каретах швидкої допомоги тест на коронавірус проводити не будуть.

Перші 250 тисяч експрес-тестів розподілять так: близько 100 тмсяч відправлять в критично важливі підрозділи і організації (ВСУ, ДПСУ, Національну гвардію і поліцію).

Решту передадуть лікарням, які визначені як базові для протиепідемічних заходів.

Також Іл-76 привіз в Україну перші 80 тисяч респіраторів і 10 тисяч комбінезонів захисту, які вже направлені для лікарів і медиків швидкої допомоги в різні регіони країни.

Крім того, з Китаю в Україну привезли апарати штучної вентиляції легенів. Їх передадуть в ті лікарні України, де спостерігається найбільш гостра нестача.

Також до України прибуло 500 тисяч тришарових масок для потреб військових, поліцейських і працівників Держприкордонслужби.

Нагадаємо, на сьогоднішній день за даними МОЗ в Україні зафіксовано 73 випадки COVID-19.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: