У ЗСУ запровадили обмеження в рамках боротьби з коронавірусом

Читать на русском
У ЗСУ здійснили низку необхідних заходів з метою запобігання занесенню і поширенню серед особового складу Збройних Сил України та Міністерства оборони України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

У ЗСУ здійснили низку необхідних заходів з метою запобігання занесенню і поширенню серед особового складу Збройних Сил України та Міністерства оборони України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

Про це повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ в Facebook.

Міноборони проводить профілактику коронавірусу в ЗСУУ Збройних Силах України тривають заходи щодо недопущення занесення і поширення серед особового складу хвороби спричиненої коронавірусом COVID-19.

«Військові медики нарощують зусилля для запобігання занесенню і поширенню серед особового складу гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом», - йдеться у повідомленні.

Так розроблено наказ «Щодо затвердження дій посадових осіб при виявлені хворого, який відповідає випадку захворювання на коронавірус» та інші нормативно-правові акти.

Також були визначені можливості закладів охорони здоров’я в системі Міністерства оборони України із надання медичної допомоги інфекційним хворим. Зокрема підготовлені обсерваційні зони при масовому надходженні хворих військовослужбовців на коронавірус.

«Військовослужбовці, які повертаються із службових відряджень з країн, несприятливих щодо епідемічної ситуації на #COVID_19 та не мають ознак захворювання, після оцінки безпеки домашнього середовища перебуватимуть в самоїзоляції з наданням згоди-зобовязання негайно повідомляти у разі погіршення стану здоров’я (сухий кашель, біль в горлі, задишка, підвищення температури тіла)», - зазначили у Генштабі.

Після повернення з відпусток військовослужбовці проходитимуть обов’язковий медичний огляд з опитуванням щодо можливого контактування з хворими на COVID-19 або участі у масових заходах.

Також визначено шляхи евакуації пацієнтів і особливості евакуаційних заходів військовослужбовців з підозрою на коронавірус.

«Створено необхідний запас медико-санітарного, господарчого майна, дезінфекційних, необхідних лікарських засобів та засобів індивідуального захисту для медичного персоналу закладів охорони здоров’я Збройних Сил України», - додали у ЗСУ.

Нагадаємо, на час дії карантину призупинено призов громадян на строкову військову службу, пов’язані з викликом призовників до призовних дільниць та обласних збірних пунктів.

Як відомо, в Україні з 13 березня оголошено карантин через поширення китайського коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: