Суд закрив частину справи екснардепа Бобова

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання адвоката колишнього члена українського парламенту про закриття частини справи.
Геннадій Бобов

Суд закрив епізод про ймовірне недостовірне декларування колишнім народним депутатом Геннадієм Бобовим у електронній декларації за 2015 рік у зв'язку із закінченням строків давності.

Таке рішення 18 лютого ухвалила колегія суддів Вищого антикорупційного суду за результатами розгляду клопотання адвоката політика, повідомляє «Слово і Діло».

Під час підготовчого засідання адвокат Бобова подав клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності його клієнта у зв'язку із закінченням строків давності. Як відомо, недостовірне декларування належить до злочинів невеликої тяжкості, строк давності якого складає три роки. Електронну декларацію за 2015 рік екснардеп подав 4 листопада 2016 року, а тому строк на притягнення його до відповідальності сплив 4 листопада 2019 року.

Вивчивши клопотання, судді його задовольнили і закрили частину справи.

Нагадаємо, 28 січня САП повідомила Бобову про підозру у недостовірному декларуванні. Раніше до Верховної ради надійшло подання на притягнення до відповідальності Бобова через несплату податків. Щоправда, за словами колишнього генерального прокурора Юрія Луценко, він погодився сплатити податки. Пізніше Бобов повідомив про сплату податків і продемонстрував платіжки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: