Стало відомо, коли евакуюють українців із Канади

Читать на русском
Українців із Канади евакуюють спецбортом МАУ в четвер, 26 березня. Усіх їх зобов'яжуть дотримуватися двотижневої самоізоляції.

Громадян України, які не можуть самостійно повернутися через карантин, евакуюють із Канади спеціальним рейсом авіакомпанії МАУ в четвер, 26 березня.

Про це повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко в Facebook в понеділок, 23 березня.

«Нам вдалося спільно з посольством Канади в Україні та МАУ організувати спецрейс Київ-Торонто-Київ, який повинен повернути громадян України та Канади додому. Є пасажири, які будуть добиратися з Ванкувера, це може бути географічно наймасштабніша операція з усіх, які зараз здійснює МЗС. Прошу тримати кулаки», – написав він.

У МЗС уточнили кількість українців, які бажають повернутися додомуУ Міністерстві закордонних справ планують повернути в Україну понад 27 тисяч українських громадян, понад 60 тисяч українців вже повернулися додому.

Шевченко уточнив, що борт Toronto Pearson - Бориспіль вилетить у четвер, 26 березня, о 17:00, прибуде до Києва в п'ятницю о 9:30. Цим рейсом зможуть скористатися тільки українці. Квитки на рейс можна придбати на сайті авіакомпанії МАУ.

За словами посла, людей із очевидними симптомами коронавірусу на борт не пустять. В Україні рейс також зустрінуть лікарі. Після прильоту в пасажирів виміряють температуру і перевірять на інші симптоми COVID-19. Наступні 14 днів прибулі з Канади будуть зобов'язані дотримуватися самоізоляції.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» призначила додатковий поїзд з Польщі до Києва для евакуації громадян України.

У МЗС розповіли, як проходить евакуація українців зі Шрі-Ланки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: