У МЗС уточнили кількість українців, які бажають повернутися додому

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ планують повернути в Україну понад 27 тисяч українських громадян, понад 60 тисяч українців вже повернулися додому.

У Міністерстві закордонних справ планують повернути до України понад 27 тисяч українських громадян, понад 60 тисяч українців вже повернулися додому.

Про це заявив заступник голови відомства Єгор Божо, пише Укрінформ.

«На сьогодні понад 60 тис. співгромадян вдалося повернути до України. Ще 27 тис., навіть більше, залишаються за кордоном», – сказав Божок.

За його словами, міністерство вже взяло під контроль ситуацію з поверненням українців в Європі і на Близькому Сході, зараз завершується розв'язання питань в Азіатсько-Тихоокенському регіоні.

«Ми створили хаби. Ми відкрили кілька можливостей для того, щоб повертатися: повітряний транспорт, наземний транспорт, залізниця. Зараз ми переходимо до Латинської Америки і Карибського басейну», – додав заступник міністра.

Водночас до міжнародного аеропорту «Бориспіль» продовжують прибувати наші громадяни з-за кордону. У понеділок, 23 березня, вже приземлився один літак із Мадрида (Іспанія), ще заплановано приліт 14 рейсів.

Зокрема, зазначається, що 23 березня очікується прибуття міжнародних рейсів зі Стамбула (Туреччина) – 2, Дубая (ОАЕ) – 2, Неаполя (Італія), Бове (Франція), Барселони (Іспанія), Лондона (Велика Британія) – 2, Коломбо (Шрі-Ланка), Брюсселя (Бельгія) – 2, Берліна (Німеччина), Варшави (Польща), Франкфурта (Німеччина).

Нагадаємо, «Укрзалізниця» призначила ще один додатковий потяг Інтерсіті плюс для евакуації українців з Польщі.

Також українців евакуюють із Латвії і Литви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: