Країнам загрожують повторні спалахи коронавірусу після скасування карантину – ВООЗ

Читать на русском
Запровадження жорстких карантинних заходів не зможе стримати поширення коронавірусної інфекції.

Запровадження жорстких карантинних заходів не зможе стримати поширення коронавірусної інфекції.

Про це в неділю, 22 березня, заявив виконавчий директор ВООЗ Майк Раян, передає Голос Америки.

Заборона на відвідування дитячих та спортивних майданчиків: у чому ризик посилення карантинуЗ понеділка, 23 березня, у Києві діють суворі обмеження. Зокрема, громадським транспортом дозволили користуватися тільки спецработнікам певних категорій, а відвідувати дитячі та спортивні майданчики заборонили.

За його словами, щоб уникнути повторного спалаху вірусу, потрібні додаткові заходи із охорони здоров'я населення.

«Як тільки ми уповільнимо передачу вірусу, ми повинні атакувати сам вірус. Ми повинні почати цю боротьбу», – сказав Раян.

За його словами, зараз необхідно зосередитися на діагностиці хворих, їхній ізоляції та ізоляції тих, хто мав з ними контакти.

«Якщо ми зараз не вживаємо серйозних заходів щодо забезпечення здоров'я суспільства, коли всі ці обмеження на пересування скасують, небезпека інфікування знову зросте», – запевнив Раян.

Багато європейських країн, у тому числі й Україна, вже запровадили жорсткі обмеження на пересування, як раніше було в Китаї, наприклад. Це правильно, каже представник ВООЗ, але разом із цим треба тестувати кожного, у кого є підозра на зараження.

Нагадаємо, згідно з останніми даними в Україні 73 випадки захворювання на Covid-19. Три випадки летальні. Одна людина одужала.

Минулої доби Київ отримав 14 лабораторно підтверджених випадків захворювання. Отже, у столиці вже 24 хворих на Covid-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: