Із Польщі почали прибувати спецпотяги з українцями

Читать на русском
Із Польщі в п'ятницю, 20 березня, спецпотягом повернулися понад 1100 українців. Усіх їх оглянули медики та виміряли температуру. Скарг на здоров'я ні в кого не було.

Сьогодні, 20 березня, першими евакуаційними поїздами з Польщі повернулися понад 1150 українців. Громадян евакуюють додому у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України. Як уточнили у відомстві, перші два потяги прибули з Польщі сьогодні вранці. Ними евакуювали громадян України і двох іноземців. У вагонах провели інспекцію працівники санітарно-карантинного підрозділу.   За інформацією МВС, всім прибулим виміряли температуру. У всіх пасажирів вона була в нормі. Скарг на погане самопочуття також ні від кого не надходило.

Коронавірус у світі: що робити українцям, які «застрягли» за кордономКраїни через пандемію коронавірусу закривають кордони і припиняють пасажирське сполучення. Що робити, якщо віза прострочена, а виїхати немає можливості.

«Крім температурного скринінгу і опитування про стан здоров'я, всім роздали пам'ятки. Кожен прибулий підписав добровільну згоду на проведення протиепідемічних та профілактичних заходів», – додали в МВС.

Як повідомлялося, українців, які заявили про своє бажання покинути Польщу, будуть вивозити поїздами. Про це заявив український посол у Польщі Андрій Дещиця. Забирати українців будуть із Перемишля спецпотяги УЗ.

Як уточнив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні 20 березня, сьогодні з Перемишля вирушить п'ять поїздів, які евакуюють близько 3 тисяч громадян.

Нагадаємо, через коронавірус країни почали одна за одною закривати кордони, обмежувати авіа- і залізничне сполучення. Україна з 17 березня заборонила в'їзд іноземцям, а всередині країни діють обмеження на перевезення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: