Нацполіція склала вже десятки протоколів за порушення режиму карантину

Читать на русском
Нацполіція за останню добу зафіксувала десятки порушень правил щодо карантину, який було запроваджено в Україні через поширення коронавірусної інфекції.

Нацполіція за останню добу зафіксувала десятки порушень правил щодо карантину, який було запроваджено в Україні через поширення коронавірусної інфекції.

Про це повідомив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

Як штрафують за порушення правил карантину в Україні та інших державахКарантин через коронавірус діє в більшості країн. Пропонуємо порівняти, як за його порушення штрафують в Україні та у світі.

За його словами, поліцейські склали 32 адмінпротоколи про порушення правил щодо карантину людей.

«Національна поліція працює в посиленому режимі. Щодобово заступає понад 15 тисяч поліцейських для забезпечення карантинних заходів. Також створені мобільні групи, у тому числі зі співробітниками Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної гвардії України. Крім забезпечення карантинних заходів, ми виконуємо свою повсякденну роботу, реагуємо на заяви та повідомлення громадян», – розповів Олександр Фацевич.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський схвалив запровадження штрафу до 170 тис. гривень за порушення правил карантину та позбавлення волі на термін від 5 до 8 років, якщо це призвело до загибелі людей.

Також повідомлялося, що 18 березня водії комунального громадського транспорту почали викликати поліцію, якщо число пасажирів у салоні перевищує 10 осіб.

«Слово і Діло» з'ясувало, як штрафують за порушення правил карантину в Україні та інших країнах, докладніше – на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: