У НАТО ухвалили нові заходи для боротьби з коронавірусом

Читать на русском
У четвер, 19 березня, в НАТО вжили заходів для боротьби з коронавірусом і підтвердили, що з повною серйозністю ставляться до пандемії.

У четвер, 19 березня, в НАТО вжили заходів для боротьби з коронавірусом і підтвердили, що з повною серйозністю ставляться до пандемії.

Сьогодні, 19 березня, про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає пресслужба НАТО.

Столтенберг, виступаючи на щорічній пресконференції, яка вперше в історії альянсу проходила в онлайн-форматі, повідомив про те, що в НАТО схвалили нові заходи для боротьби з коронавірусом.

Невидимий ворог: чи зможе армія встояти перед коронавірусомАрмійська дисципліна повинна допомогти Збройним силам України уникнути епідемії коронавірусу.

По-перше, змінилися правила роботи співробітників альянсу, а число представників НАТО, які працюють в штаб-квартирі альянсу, було скорочене до мінімуму.

По-друге, НАТО довелося відмовитися від проведення багатьох особистих зустрічей, а більшість нарад співробітників альянсу і їхніх контактів із зарубіжними партнерами тепер здійснюються по відеозв'язку. Столтенберг не став виключати, що найближчі зустрічі міністрів країн альянсу можуть також пройти по онлайн-зв'язку.

«Остаточного рішення про те, як будуть проводитися зустрічі міністрів країн альянсу, ще не ухвалено, - але ми підійдемо до організації зустрічей з відповідальністю», - сказав генсек альянсу.

По-третє, солдати під командуванням НАТО, в тому числі в Прибалтиці, отримали інструкції, як уникнути зараження. Столтенбер звернув увагу на те, що на сьогодні зараженню коронавірусом не піддався жоден солдат НАТО, і альянс готовий відреагувати на військові виклики.

Раніше співробітник штаб-квартири НАТО заразився коронавірусом.

Також нагадаємо, в Норвегії призупинили навчання НАТО через китайський вірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: